Musikåret 2013

02.01.2014 kl. 18:25

Lite topplistor från året som gått. I ingen speciell ordning.

TOPP 3

Låtar:


Tumblr.

Album:

Låt- och albumlistan kom inte som en överraskning. Har lyssnat på Maggio och Gasellit mest under året.

Veronica Maggios texter har alltid tilltalat mig, men då jag hörde att albumets namn är Handen i fickan fast jag bryr mig visste jag att det skulle bli nåt speciellt. Det känns som jag kunde beskriva mitt liv med den titeln. Många av låtarna beskriver precis hur jag känner för tillfället. Lite sliten och borttappad, liksom.


Tumblr.

Gasellit överraskade och gjorde en av årets bästa skivor. Visst har jag alltid gillar Gasellit, men då jag lyssnade på skivan första gången kunde jag inte lägga den ifrån mig. Gasellit har definitivt mognat, men den där lilla småpojkscharmen finns kvar fortfarande. Även flowen har blivit bättre, men inte för bra.

Disclosure kom med på listan med sin debut som kanske överraskade väldigt många. Väldigt välslipad och mogen för att vara en debutplatta. Lite nostalgivärde har till exempel When A Fire Starts To Burn. Minns tillbaka till fina efterfester och den fenomenala Flowspelningen.

Spelningar:

  • Crystal Castles (Positivus)
  • Sigur Ros (Helsingforsarenan)
  • Grimes (Flow)


Tumblr.

Redan när jag hörde CC:s debut-ep och Alice Practice skrek i öronen visste jag att det här var ett band jag ville se live. Nu fick jag äntligen göra det. Och rörde nästan i Alice Glass. En av de snyggaste människorna i musikbranschen. Sån energi.

För ett par månader sedan kändes det som jag kunde dö lycklig. Det var på fina SR:s spelning. Allt var så fint. Såg dem redan på sommaren på Positivus, men solstign och för lite sömn gjorde sitt. Nu fick de visa mig vad de egentligen går för. Jonsis röst är så underbar. Stråkarna är underbara. Stämningen är underbar.Tumblr.

Grimes var en artist som jag också velat se live redan länge. Blev väldigt besviken då hon var tvungen att ställa in sin Helsingforsspelning, men som tur kom hon tillbaka. Många säger att hon är dålig live, men pyttsan säger jag. Eller kanske det är min girlcrush som pratar. Hur som helst. älskar den kvinnan.

Guilty pleasures:

Inte en lista jag är stolt över. Men den får mig att dansa. Ensam i mitt kök. På allmänna dansgolv kan jag ju inte twerka. Vill inte orsaka traumor.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
22 år. Studerande. Musikknarkare.

Senaste kommentarer

05.12, 22:23Dagens stulna lista av Daniel
15.11, 23:04Där piller bringar glädje av luna
11.08, 23:14Positivus festival 2013 av P Å L