Ekstra Spektral Rework Extended

Tänkte gå omkring i min nya farkkuväst typ resten av mitt liv. Hurra för Indian Summer och rea.

Grävde också i mitt skåp tills jag nådde typ år 2007 och hittade denna t-skjorta. h. p4l3_Erol_gurrl_91. Var till och med medlem på hans forum ett tag för hundra år sedan men skrev inte mycket eftersom alla andra var smartare än jag. På sistone har jag inte följt med vad han hållit på med värst mycket men ser framemot på vad han bjuder på i kväll.

Borde egentligen skriva en tent imorgon. Men varför göra det när man kan gå dansa och skriva tenten i april istället?

Klaxons - Golden Skans (Erol Alkan's Extra Spektral Rework Extended)

22.02.2013 kl. 21:01

Tänään kurkkuni on kultaa, huomenna täynnä multaa

Jag, Minä ja Ville Ahonen och en till sömnlös natt.

21.02.2013 kl. 00:59

Voit ottaa taikka jättää

Beslutsångest: att nästan brista i gråt i provhytten när man inte kan bestämma om man ska köpa en klänning eller inte. Jo, nej, jo, nej.

Till slut intalade jag mig själv att 6,40 euro för en klänning från Indiska på Återvinningscentralen är för mycket, jag kan få mat för en vecka med den summan. Och dessutom framhävde den fel saker. Jag vet inte om det är sant, men jag är ganska bra på att intala (negativa) saker för mig själv.

Istället köpte jag en flaska för 24 cent. Den kostade mindre än ett nudelpaket så det var ett okej köp.

Danny - Täytyy päättää

20.02.2013 kl. 12:45

Ottaisin mun jäniksen vuoden tähän väliin, kiitos

Gasellit ger ett litet smakprov från nya plattan. Jäniksen vuosi är lite annorlunda både musik- och temamässigt än det som finns på debutskivan och ep:n men inte alls dålig för det. Det är kul att killarna provar på något nytt och utvecklas men de ska nog inte i framiden satsa på en refräng sjungen av Hätä-Miikka. Man kan kanske märka en liten utveckling i flowet också. Välkommet enligt många, men jag har alltid tyckt om deras lite klumpiga stil. Plus för en snygg video och intressant sampling.

Fortsätter att dregla efter dem i Unicafes kö så där pinsamt och hoppas de inte förstår allt för mycket svenska.

18.02.2013 kl. 20:01

A Sunday smile, you wore it for a while

Det här veckoslutet bestlöt jag mig för att glömma allt som heter fest.

På fredag drack jag ett glas cokis i Vallgård och åkte hem via Lidl med ett paket chokoglass i handen, vild fredag. I går var jag bitter över att jag missade Kendrick Lamar och förutom ett telefonsamtal med mamma på morgonen yttrade jag visst bara ett enda ord åt en annan människa ute i riktiga världen: "Kiitos" sade jag åt killen i butikskassan. Det kändes skönt att inte vara i kontakt med människor. Det behövs ibland, även om ens vänner är hur kul som helst.

I dag har jag mest legat i min egna säng och sedan på soffan i fädernehemmet och lyssnat på Beirut. Där nånstans mellan andra omgången av Gulag Orkester och The Flying Club Cup kramades jag med den bästa och tittade på Sunes sommar.

Beirut - A Sunday Smile

17.02.2013 kl. 22:21

Well it's been a long time, long time now

Att inte få läkartid. Att glömma smöret, osten och gurkan framme över natten. Att halka varannat steg man tar. Att ha det där enorma ha-begäret men inte kunna släcka det med något. Att ha ångest över pengar. Att ha en telefon som stärvar. Att längta efter bar och torr asfalt.

Att skratta så man kiknar. Att dricka glögg. Att höra fågelsång. Att äta den sista jultårtan som man glömt i frysen. Att dricka punsch direkt ur flaskan. Att dricka vin i spårvagnen. Att sjunga I Love It för full hals på Piritori.

Beirut - Nantes

15.02.2013 kl. 20:43

I'm hunting, looking for a come-up

Dagens tema har varit loppisar och att promenera.

Tog på mig min tunnare jacka (dock med ylletröja under) i hopp om att det snart är vår och begav mig ut på jakt efter ett nattdukbord.

Det blev besök på Samaria i Vallgård, Metka (där fanns världens finste burkar som hade världens ofinaste pris samt loppisfödiskaffe och -bulle!), Fida i Sörnäs, Fida i Rödbergen, återvinningscentralen i Sandviken och till slut något udda kristet loppis på Tavastvägen där Radio Dei spelade i bakgrunden.

Jag besökte sex loppisar och gick dryga fem kilometer men inget nattduksbord fick jag, men nog en unken loppislukt som förföljer mig.

Nu är jag så där skönt trött som man blir efter att ha varit ute i friska luften och jag har ingen börjat älska Helsingfors efter den mörka vintern.

Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop feat. Wanz

15.02.2013 kl. 16:42

But emotions won't grow

Det är den fjortonde februari och jag spelar Joy Division på repeat.

14.02.2013 kl. 17:37

Bag of Bones

Måste haka på trenden.

Städade min Fjällräven för ett par månader sedan. Bland annat hittade jag en tölks öppnare, svenska kronor, tre askar tändstickor även om jag inte röker, ett paraplyskydd utan paraply samt bindor och Finrexin dränkta i käsidesi.

Så här ser min skolväska ungefär ut (minus de udda sakerna) om jag har min dator med mig . På sistone har jag klarat mig utan den, då har jag slängt allt i en tygkass istället.

The Maccabees - Bag of Bones

14.02.2013 kl. 10:14

Euro euro bill y'all

När jag var gulis för snart tre år sedan kostade Unicafes kaffe endast en euro.

Nu kostar samma kaffe en euro och fyrtio cent.

Unicafes priser stiger i takt med att världen rasar. Jag anar ett samband.

Tröstar mig med att skriva lyrikanalys om Veronica Maggio. Ibland är det inte så dumt att studera litteratur.

Gracias feat. Ekow - Mon€y

13.02.2013 kl. 11:17

The Wrong Way To Be

Saker jag ogillar just nu:

 • Jag har franskaföreläsning under Laskiaisrieha.
 • Jag kan inte franska verb.
 • Jag har ont i mitt öra.
 • Jag har torra ögon och ser ut som en knarkare.
 • Jag har bara ett par föreläsningar kvar tills skolan tar slut. Det här betyder att jag inte längre kan gå till studentorganisationens rum när som helst för att dricka gratis kaffe och jag ser inte alla kivoga studiekomppisar varje dag.
 • Jag måste få fler studiepoäng.
 • Jag har inga pengar.
 • Jag har inget jobb.
 • Jag har inget nattduksbord, ännu heller.
 • Jag har blivit lat.
 • Jag har ingen inspiration.
 • Jag är rastlös.

The Cribs - The Wrong Way To Be

12.02.2013 kl. 11:27

You're on a different road, I'm in the milky way

Det är något magiskt med att vakna av sig själv ungefär där mellan nio och tio. Dagen blir då väldigt ofta en bra dag.

Igår vaknade jag halv tio och mycket riktigt blev det en fenomenal dag och kväll.

Förfesten började fem-tiden med Anna och Sirpa. Vi dansade och skvallrade och drack vin ur stop och lyssnade på Icona Pop och Gwen Stefani och jag kände mig lite lycklig. Precis vad jag behöver nu.

Vi drack vin ännu i spårvagnen, metron och till slut i bussen som förde oss på tupare till Otnäs. Blev precis så där nostalgisk som jag trodde jag skulle bli. Jag tänkte tillbaka på den hösten då allt var spännande och jag hade träffat en massa nytt folk och speciellt en som gjorde hösten extra fin och då jag tog 103:an till Otnäs med pirr i magen. Jag tänkte också tillbaka på ögonblicket jag insåg att allt inte var så fint som jag trodde och hur ledsen jag blev. Pirret blev en klump.

På golvet i Otnäs satt vi och åt chips och skrattade och stretchade och spillde öl på mattan och skrattade ännu mer. I bussen in till stan talade vi om språkpolitiken i Spanien med ett par spanjorer. Vi hoppade också av ett par hållplatser för tidigt och gick långa vägar genom Tölö och Kampen men sådant känns inte fel om man har så bra sällskap som jag hade.

Icona Pop - I Love It

10.02.2013 kl. 13:21

Yes, I'm trouble

Igår var jag och se Phantom och LCMDF på Tavastia med Sara. Sara hade aldrig varit på Tavastia tidigare. Jag igen har varit där lite för ofta, så de jämnade ut sig. Dock har jag inte varit där på flera månader, det känns som en evighet jag senast besökte dansgolvet. Ska förbättra mig i vår.

Till Saras stora glädje fick vi en trevlig goodiebag. Ratata-blocket är mer än välkommet, nu ska jag försöka bli av med mina skruttiga A4:or som jag går runt och antecknar på. Innan spelningen diskuterade vi hipsters och hur ofta vi tvättar strumppisar (och konstaterade hur snuskiga vi är) över en rommikola.

Phantom är ju årets mest hajpade band. Jag vågade inte ha väldigt stora förväntningar eftersom man oftast blir besviken. Men Phantom levererade ganska bra faktiskt. Hanna Toivonen har imponerande röst och Tommi Koskinen förtrollar publiken med sitt hembyggda ufo-instrument. Dock är Phantom den sortens musik som funkar (än så länge) bättre i ens egna högtalare i ett mörkt rum. Sångerskan hade en bra utstrålning, men kontrasten mellan hennes glada uppträdande och Phantoms halvdystra och mystiska musik blev lite för stor.

LCMDF har jag alltid haft ett litet love/hate-förhållande till. Jag gillar dem, men samtidigt kan jag inte släppa min skepsis gentemot deras hajp, även om det var för flera år sen de hajpades överallt och de nu bevisat att de förtjänar beröm. Dessutom börjar Berlin-hehkutuksen vara lite gammal.

Som tur är LCMDF inte riktigt samma band jag såg på Flow 09 som (om jag minns rätt) började och avslutade sin spelning med samma låt. Tjejerna är mer självsäkra och får publiken (även andra än deras vänner) igång. Man märker att de nu har en erfarenhet.

Jag funderade på om bandet låter bättre i studion eller live. Vissa låtar är bättre på skiva medan andra funkar bättre live, som till exempel The Big Skip. Annars har både studiomaterial och live-versionerna sina fördelar. Emma och Mia ger mer energi åt låtarna, men ibland låter det helt enkelt bättre på skiva även om tjejerna är väldigt duktiga.

LCMDF är en riktigt fin grupp, bara jag kickar iväg mina fördomar.

Efter spelningen traskade jag snabbt hem för att vakna klockan sju och leka slavdrivare för gulisarna en sista gång. På vägen till bussen steg jag i en vattenpöl och på vägen från bussen snubblade jag i en snöhög.

LCMDF - The Big Skip

07.02.2013 kl. 22:23

Listen Up!

1. Hur gammal är du?
21 jordsnurr.

2. Hur gammal känner du dig?
Har den här veckan yttrat orden "När jag började studera kostade kaffet på Unicafe en euro, ögonen blödde inte när man öppnade webmail och Alma var Alma och inte nån jävla Flamma." Så typ 100 år. Men vanligtvis känner jag mig som om jag snart ska fylla 22.


3. Vad har du gjort i dag?
Läst Husis, ätit ett par rågbröd, druckit kaffe, städat, diskat och äntligen läst kakka-artikeln i Ylioppilaslehti.

4. Vilken film såg du senast?
Kommer faktiskt inte ihåg. Fy på mig.


5. Vem ringde du senast?
Nina på fredagen, för att fråga när hon kommer på fest.


6. Är du besatt av någonting?
Hmm, har nog en hel del tvångstankar så är väl besatt av att bland annat skölja glas tre gånger.


7. Är du rädd för blod?
Njaa, inget jag gillar precis, men som en som regelbundet hade en timmes långa näsblodsanfall blir man van vid sitt eget blod åtminstone.


8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu?
Min lägenhet som är liten men passlig ändå.

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige?
Näpp.


10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga?
Nee, men ska göra det snart.


11. Vilken färg är dominerande i din garderob?
Har ganska varierande färger, men kanske typ vitt eller svart?


12. När vaknade du i dag?
10:47.


13. Vilken är din favorithögtid?
Är tråkigt och har ingen.


14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
Min säng är en ganska bra plats för tillfället.


15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?
Hmm, typ den ryska landsbygden som jag en gång åkt igenom. Toaletten kostade och bestod av ett hål i marken och högst antagligen kunde man få cirka hundra sjukdomar av att röra något. Satt hellre med pissbrott i fem timmar.

16. Hur vill du tillbringa din pension?
Jag ska bli en bitter gammal tant som vara klagar. Eller nej vänta, det är jag ju redan, hups.

17. Vad lyssnar du på just nu?
Konstigt nog på Håkan Hellströms samlade singlar. Tack vare Tumblr fick jag plötsligt lust att lyssna på honom trots att jag inte är hemskt förtjust i honom.

18. Har du någon gång brutit ett ben?
Aldrig.


19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? 
Innehållet i mitt kylskåp består oftast av bara fem saker: smör, ost, mjölk, gurka och saft.

20. Vem är din favoritkändis?
Är tråkig och har ingen.


21. Vad är du på för humör just nu?
Trött.

22. Vilka världsdelar har du varit i?
Europa.


23. Snarkar du?
Om jag har snuva.


24. Vilka yrken har du provat på?
Väldigt få.

25. Hur går du helst klädd?
Typ strumppisar, shorts och en lång skjorta.


26. Vilket stjärntecken är du född i?
Fisken. Blubb blubb.


27. Vilket är ditt favoritgodis?
Hmm, äter inte värst mycket godis, gillar mer chips. Men typ choko är alltid ganska gott.


28. Vad sa du senast?
"Joo vi ses hejdå" åt Isabella i går på kvällen.

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Modersmål och hissa typ.


30. Vad har du på dig just nu?
Mina hemmakläder: Söndriga leggins med cirka fem hål i skrevet och ett på knäet, en xl t-skjorta och en sliten kofta.


31. Vilken är din favoritaffär?
K-market.


32. Vad har du för storlek i kläder?
Allt från xs till xl.


33. Vad har du i dina fickor?
I fickan på min kofta har jag en näsduk.

34. Vad köpte du senast?
Pirkkas maitojuoma.

35. Hur många gånger har du flyttat?
Bara en gång.


36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med?
En båt, en skeppare och cokis.


37. Är du morgon- eller kvällsmänniska?
Mer kvällsmänniska. Blir alltid inspirerad på kvällen men får ändå aldrig något gjort.


38. Senaste filmen du såg på bio?
The Hobbit.

39. Har du blivit sydd någon gång?
Nä.


40. Har du någon gång badat naken utomhus?
På landet.


41. Vad åt du till frukost?
Berocca och rågbröd.


42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?
Jag var 11 år så gick typ i fyran. Jag vill minnas att vi flickor i klassen hade ett sjukt stort bråk som varade i månader men minns inte alls vad vi bråkade om. Till slut begravde vi vårt bråk i en grop vid en lyktstolpe på skolgården.

43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning?
Konstigt nog nej.

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
Hmm…

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover?
På golvet eller i hyllan vid min säng.


46. Vad var det sista du åt? 
Drack en kopp kaffe.

47. Vem är världens vackraste kvinna? 
Kan inte välja bara en.

48. Är du blyg?
Med främmande och i stora grupper.


49. Vilken var den sista konserten du var på?
Det var väl Huoratron i december.

50. Vad heter du i andra namn?
Cecilia.


51. Har du varit med om en bilolycka?
Körde en gång in i en annan bil i en snöstorm, men hastigheten var 10km/h så det var inte så allvarligt. Det var aningen nolo när den andra chauffören frågade var jag har försäkring och jag var tvungen att svara "Ööö emmä tiedä, tää on mun isän auto".

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet?
Gissa. Har dock blivit lite bättre på att avslöja saker, men vissa får nog ingen någonsin veta.


53. Vilken är den roligaste träningsformen?
Att äta.


54. Har du några husdjur?
En puppe.

55. Vill du gifta dig?
Nä. Ser absolut ingen point i det hela, förutom den juridiska.


56. Var växte dina föräldrar upp?
Pappa i Norra Österbotten typ och mamma i Helsingfors.


57. Har du någon gång ringt polisen?
Nä.

58. Har du svenskt ursprung?
Näj.


59. Har du, eller har haft, något smeknamn?
Inga officiella, men blir kallad för bland annat Chrisp, Chriba, skitunge och retard. De två sista av mina bröder.


60. Vilka är dina största svagheter?
Brist på självförtroende och -säkerhet, tendens till pessimism, att älta saker, otrolig svartsjuka och avundsjuka.

The Gossip - Listen Up

03.02.2013 kl. 14:40
22 år. Studerande. Musikknarkare.

Senaste kommentarer

05.12, 22:23Dagens stulna lista av Daniel
15.11, 23:04Där piller bringar glädje av luna
11.08, 23:14Positivus festival 2013 av P Å L