Bloglovin'

Fick klagomål.

http://chrisp.ratata.fi/blogg/

26.03.2013 kl. 22:25

Hoo ii vee

26.03.2013 kl. 20:30

And heaven knows I'm miserable now

Till lördagar på dansgolv och till söndagar som denna. The Smiths vet.Tumblr.

The Smiths - Heaven Knows I'm Miserable Now

24.03.2013 kl. 16:04

Lördagstent och fredagsfunderingar

Jag skulle kunna vara idag på Dammiddag eller kolla in vad Uusi Perjantai på LeBonk har att bjuda. Men nej. Jag ska vara i Porthania klockan nio imorgon och skriva tent om välmående. Studier i socialpolitik var kanske inte det bästa draget: har lärt mig att hata världen ännu mer och blivit ännu mer cynisk än tidigare. Men intressant ämne åtminstone.

Kommer dock definitivt att kika in på Uusi Perjantai någon gång. Blir intressant att se vad det är för något. LeBonk har ju vanligtvis väl lite äldre klientel, så kanske det här blir ett ställe man inte känner sig gammal på? Feniks Willamo, en av organisatörerna säger att det tydligen finns ett behov av den här sortens klubbar som spelar lite mer alternativ musik.

På ett sätt finns det, och på ett sätt inte. Vi har redan Roska, Tavastian Lauantaidisko och nu också Hang the DJ (lite äldre gäster där också, eller ja, åtminstone inte teinin) varje månad plus lite sporadiska klubbar på till exempel Kokomo. Vissa klubbar har även gått i graven, till exempel Tavastias Ladi för lite äldre, Poplife, levde inte länge. Antagligen fanns det inte tillräckligt publik.

Kommer Uusi Perjantai att hämta nya vindar med sig i de lite uttjatade och trötta indiekretsarna? Eller blir det precis samma fejs som dyker upp på LeBonk som på Ladi, Roska, Hang the DJ och diverse spelningar? På de flesta ställena är det också ganska samma DJs. Kommer Uusi Perjantai att bjuda på något de andra ställena inte gör? Vad isåfall?

Jag behöver nog lite omväxling, hoppas Uusi Perjantai kan bjuda på det. Är dock lite skeptisk. Kommer folk att ta till sig den? Räcker kunderna till alla ställen?

The Divine Comedy - At The Indie Disco

22.03.2013 kl. 19:44

Daylight, I'm so absent minded, nighttime meeting new anxieties

Of Montreal - Gronlandic Edit

(Och Paavo ei pettänyt. Hurra. Dock får vi ännu inte veta vad exakt det bestämts om stödet.)

21.03.2013 kl. 20:23

Och den lysande framtid är vår?

Demonstrationen var fantastisk. Vi var tusentals på plats. Kuka maksaa eläkkeitä, kun te ette tue meitä?

Nu är jag precis så trött som man är efter att ha varit med om något fint och varit del av något större. Igår blev det 100 000 underskrifter för könsneutralt äktenskap, idag tusentals studerande framför riksdagshuset. Kanske det finns något hopp för den här onda världen.

Det känns som allting har kretsat kring JA2013 på senaste tiden, bra det, men vi studerande har glömts bort. Hoppas ni som inte var på plats framför riksdagshuset hade en bra orsak för att inte vara det. Det här är vår allas sak.

Regeringen fortsätter sina sparåtgärder och går hårt åt oss studerande. Vi måste säga nej! Studiestödet ska fortsättnigsvis vara studiepenningbaserat, inte lånebaserat, det måste indexbindas och problemen med studiestödet för andra stadiet måste fixas. Föräldrarnas inkomst ska inte påverka en ungdom som bor ensam.

Ska Finlands framtid skuldsätta sig innan vi är 25 för att ha mat på bordet? Vi lever inte i ett rättvist välfärdssamhälle. Det ska inte finnas b-klassens medborgare. Studiestödet har inte ännu heller bundits till levnadskostnadsindexet. Det är sjukt. Hur fan ska vi kunna vara landets framtid när vi knappt har råd med smör på brödet?

Visst känns det lite absurt att demonstrera för att vi inte får tillräckligt "gratis pengar". Men vi lever i ett välfärdssamhälle. Alla ska få möjligheten att studera, oberoende av bakgrund. Pengar får inte vara ett hinder!

Jag hoppas verkligen att beslutsfattarna tänker på oss imorgon, och för en gångs skull gör rätt beslut.

Pliis Paavo, älä petä.

Pappa betalar sidu inte.

The Beach Boys - Student Demonstration Time

20.03.2013 kl. 18:52

Torilla tavataan

Visst är ni på väg till Senatstorget i dag? Vi studerande ska inte behandlas som andra klassens medborgare. Vi ska inte behöva leva i skulder för att överleva en vardag. Vi ska inte bli påtramapde längre. Vår framtid är inget man ska leka med. Tassarna bort från studestödet!

Tar en paus från tentläsandet en stund. Om de onda gubbarna o gummorna på Arkadiabacken får som de vill har jag ju liksom inte ens råd att skriva en tent i framtiden.

Demonstration. Vilken ljuvlig ursäkt att ha på sig mössan.

'Cause we hate what you do

Lily Allen - Fuck You Very Much

20.03.2013 kl. 10:41

BRRR BRR BRRAP BRRAP BRRAP BRRAAPPP!

Hur ska man kunna läsa till tent när det finns sådant här att lyssna på istället?

Azelia Banks levererar. Hennes EP övertygade mig inte riktigt, men Yung Rapunxel, herregud. Det här ger en allt självförtroende i världen. Beaten är fenomenal, lyriken konfunderande. Får nog konstatera att det är själva musiken som bär låten.

(Azelias Strokes-cover, förresten, vilken överraskning. Men föredrar ju nog orginalet. Vet inte riktigt vad jag tycker om en sjungande Azealia.)

Fräscht och nytt från VW. Deras senaste album var en liten miss enligt mig, men den här låten gör mig glad. Även om det borde vara förbjudet att ge ut en så tydlig sommarlåt när det är -10 grader ute. Får vibbar av 50-talet. Om resten av Modern Vampire of the City är lika bra kommer albumet att definitivt att bli soundtracket till sommaren 2013.

Såg igår att Pitchfork flödar Strokes nya album. Tyvärr är jag så gammal och bibbanördig att jag gick och lägga mig. Annat var det t.ex. med Justices debut. Då satt jag uppe till klockan två bara för att lyssna på den. Läsandet kommer ju inte att bli till nåt, jag bara vill hem och se vad Strokes hittat på.

19.03.2013 kl. 10:44

If looks could kill

Man använder mer muskler till att vara arg än glad. Inte undra på att jag alltid är trött. Till vardags ser jag ut som jag skulle kunna yxmörda varje person som kommer mot mig.

Joka päivä mua vituttaa sun naama

Pää kii - Apinoiden planeetalla

18.03.2013 kl. 13:43

Prokrastinering: loppisbesök

Det lönar sig att glömma stänga av sin väckarklocka och vakna nie, efter fem timmars sömn. Död. Hata att inte kunna somna om.

I går hade Elsa fest. Som vanligt hängde vi j-are med varandra och vågade inte skapa ögonkontakt med någon utomstående. Speciellt då man inte hade någon aning vilket språk de talade. "Moi, förlåt, anteeks, sorry or whatever in whtever language you are speaking." Hata jobbiga situationer multikulturella fester framkallar, trots jello shotsen.

Hata långa köer för den delen också. Än en gång föll jag offer för förfester på olika ställen och andra människors oförmåga att komma i väg i tid och vi kom alldeles för sent till Ääniwalli. Dessutom halkade jag rakt på sidan så nu pryds jag av blåmärken. Efter att portsaren meddelade oss att det inte finns en chans att vi kommer att rymmas in åkte vi tillbaka in till centrum och dansade en stund på Adams istället. Helt ok. Det var ganska tomt, det märktes nog att det var gulej på annat håll.

Idag borde jag ha fortsatt på tentläsandet, så naturligvis gick jag på loppis. Först tog jag mig till Södervik. Njöt av solen och myste av att vara tillbaka bland gasklockorna. #flow-etkot, som Kasper Strömman kallade det.

I Kattilahalli fyndade jag en tröja samt en födelsedagspresent åt min bror. Som fyller i augusti.

Sonja tyckte vi ännu skulle till Adams loppis. Besökte stället för andra gången inom loppet av 14 timmar. Blev överrumplad av mängden hårtofsar, hattar och läppar målade i märkliga färger. Modebloggare sålde sina gamla kläder för en massa pengar. Jag som tyckte min ylletröja för 50 cent var dyr åkte hem.

Hört på Adams:

- Är det kallt här?
- Nä, det är bara hipstrarna som är så coola.

Hela dagen har Thrift Shop spelat i mitt huvud.

17.03.2013 kl. 17:20

Impulsköp

Här var jag så glad över att jag lyckats spara pengar och undvika Stupidos rea, och så ser jag på Nuorgams facebook att det finns tre nummer kvar att deras papperstidning. Vad gör jag?

Mesenoin. Funderade jättelänge på att köpa ett nummer. Har kanske lite morkkis nu.

Ultravox - Dancing With Tears In My Eyes

15.03.2013 kl. 22:06

They're talking about you, boy

Har nu som den sista människan i den västerländska civilisationen sett filmen Drive. Måste medge att jag gjorde det mest för musikens skull (varför marknadsför de filmen som action, när den inte är det?). Musiken, den är nog bättre än filmen. Visst var den estetiskt och så (nu talar jag inte enbart om Ryan Gosling), men fördrar en spellista på Spotify istället. Denna har jag lyssnat på helt för mycket på senaste tiden. Har utan att jag riktigt vetat det, villat höra just sådan här musik. Lite dreampoppigt, lite electro, mycket fiilis.

Jag gillade Kavinsky redan före Drive. Hans EP 1986 var typ den första 12" jag köpte. Så att.

15.03.2013 kl. 21:44

Förmiddagspepp

Solen skiner och jag sitter i biblioteket tillsammans med Ken Blakemore & Edwin Griggs Social Policy: An introduction.

14.03.2013 kl. 10:48

Ojdå

Det lönar sig inte att vara närvarande en trög dator när man har ett angstigt vredesutbrott. Och speciellt inte att hakka på en tangent.

Som tur finns Youtube. Nu hålls knappen fast. Typ nästan, om man inte riktigt rör den.

I'd leave my rage to the sea and the sun

NOT.

Laura Marling - All My Rage

13.03.2013 kl. 21:12

Suunta alas. Ovet sulkeutuvat.

Tentläsningen och bibbahängandet fortsätter sakta och osäkert. Lyssnar mer på hissen än läser.

Den här gången utan pannlugg. Det här med att fundera på att skippa pannluggen hänger nog ihop med någon slags identitetskris. Gick igenom det här samma för två år sedan. Mesade ur mig och klippte den tillbaka. Nu surfar jag för mycket på Tumblr och tittar på blonda panluggsfria tjejer, så kan vara att jag klarar mig lite längre nu.

Som pausmusik väljer jag The Knifes Full of Fire. Orsak: den är bra och den är över nio minuter lång.

12.03.2013 kl. 12:00
22 år. Studerande. Musikknarkare.

Senaste kommentarer

05.12, 22:23Dagens stulna lista av Daniel
15.11, 23:04Där piller bringar glädje av luna
11.08, 23:14Positivus festival 2013 av P Å L