Vappen

Mitt sommarlov började på lördag, och vad är inte bättre att starta ett sommarlov med om inte vappen?

Den började på tisdag i skolan med skumppa klockan ett och slutade igår kväll med till skumppa. Där i mellan hann jag besöka kompis i Mejlans, se när Havis Amanda fick sin mössa, chilla på valtsikans gård, besöka annan kompis i Berghäll, besöka Kuppala och Siltanen, smeka teknologtofs (inte en analogi för något annat), sova ett par timmar, vandra till Kajsaniemi, korka skumpa, njuta av solen på skolgården och bli lite röd om näsan, åka till Arabia för att grilla och dricka ännu mer skumppa för att till slut stupa i säng. Två super dagar i skumppadränkta halare. Det luktar i hela min lägenhet.

Har dock sovit med mina flätor och nu har jag mer rasta än fläta. Ser inte fram emot att reda upp kaoset. Dessutom har jag lyckats skära massor små sår åt mig på grund av metallpappret runt skumppaflaskor. Och så har jag en massa skit under mina naglar också. Dessutom lyssnade vi helt för mycket på Thrift Shop och sjöng våra egna ord så det blev så där äcklig irriterande. Men det gör inget.

Definitivt en av de bättre vapparna.

Dessutom har jag nu sommarlov. Och en snubbe lagade just min dörrklocka. Inte så illa.

Macklemore & Ryan Lewis - Thrift Shop feat. Wanz

 

02.05.2013 kl. 15:55

Hemmafede

Hemmafest är typ bäst fest. Som yngre var jag inte speciellt cool (nå, är inte det fortfarande heller) så det blev inte speciellt många hemmafester för mig, så de är alltid lite exotiska ännu i den här åldern.

På lördag spelade vi Crash Team Racing, drack Swing, bläddrade i lågstadieportfolion och annat kul. Prövade också snus för första gången. Det sved mera än pärisi. Jag är besviken. Slår vad om att jag nu tror jag är oslagbar och kommer att ligga i ett hörn och spy nästa gång jag får för mig att snusa.

På söndag lyssnade jag typ hela dagen på Loost Koos. Inte helt fel.

Årets bästa biitti?

Suomiräpin Eugen Schauman

Mitt sommarlov börjar om fyra dagar.

23.04.2013 kl. 12:05

Vårtecken

Säkra vårtecken:

  • Det luktar kakka.
  • Überfinlandssvenskarna plockar fram sina vita seglarjackor med neongul huva och vita converse.

Vet inte om dessa två fenomen korrelerar.

Caribou - Sun

20.04.2013 kl. 15:32

Franska, välfärd och krig

Mina dagar har gått ut på franskastudier, tentläsning till tent i samhällspolitik och Band of Brothers för n:te gången.

Brist på logik, misär, orättvisor, krig. Så skoj.

BoB är eventuellt den bästa tv-serien någonsin. Se den. Nu ska jag titta på the Pacific igen. Inte så bra som BoB, men fin serie även den. Synd att jag inte hade tid för mer än den obligatoriska hissan i gymnasiet. I högstadiet var det typ nolo och nördigt att gilla historia, men som tur brydde jag mig inte så mycket.

Tumblr.


Tumblr.

19.04.2013 kl. 20:29

We Got Tuuttis & Gasellit

Det blev ingen Ääniwalli den här fredagen heller. Nu på grund av att det finns allt för få timmar på ett dygn. Isället bar det av till We Got Beefs födisvecka för att kolla på Tuuttimörkö och Gasellit, riktigt kul det också. Scenen var kanske inte den mest konventionella: en trappa. Det väckte munterhet hos de flesta i lokalen. Gasellits tre medlemmar trängde sig på tre fyra trappsteg medan folk trängde sig mellan dem för att röra sig från ett rum till ett annat, men som tur bidrog det till fina mellanspeakar.

Vimeo.

Tuuttimörkö och vapendragaren Kridlokk körde en bra, men kort spelning. Man vet vad man får när man går och kolla på Tuuttis: swag-politik, charm och en snygg DJ Kridlokk. Låtarna funkar bättre live än på skiva, de behöver den där live-fiilisen. Tror att jag kommer att gilla albumet mer nu när jag hört låtarna live. Även om klockan var bara 23 hade Tuuttis en bra publik, och kontakten mellan artist och publik var bra som alltid. Pitkät vitut blogosfääriin funkade nog bäst även på den här spelningen.

Ylex.

Gasellit var ju bra som alltid. Även de drog en kort spelning på typ fem eller sex låtar. Energin var på topp och vi fick höra historier om hur Hätis varit på We Got Beef då han varit 16 och hur de värmde upp för Dead Prez. Charmiga och energiska som alltid. Blev lite kär igen. Den nya låten Jäniksen vuosi funkar riktigt bra live, speciellt då de alla sjöng refrängen, och på den här spelningen överröstade publiken dem.

Har aldrig varit på en spelning på WGB tidigare, men stället har ju bra PA och på grund av det lilla utrymmet blir det bra atmosfär mellan publiken och artisten. Jatkoon. Dock märktes det att bara kanske hälften av WGB:s besökare var där för spelningarna. Men samtidigt är det kul att de är lite blandat folk på Beefen. Hänger för ofta på ställen med en viss stils besökare.

14.04.2013 kl. 10:27

Mother I tried, please believe me

Tumblr.

Tumblr.

Tumblr.

Tumblr.

Tumblr.

Tumblr.

Mother I tried please believe me,
I'm doing the best that I can
I'm ashamed of the things I've been put through,
I'm ashamed of the person I am

Joy Division - Isolation
 

12.04.2013 kl. 18:57

Dagens

Dagens äckel:
Att tvätta avloppen i badrummet. Alltså fy satan.

Dagens höjdpunkt:
En spurgu tyckte jag vart nätt och hade kiva knåka.

Dagens låt:

Dagens varför-bor-jag-inte-i-Sverige:

10.04.2013 kl. 20:08

Je suis une pamplemousse qui n'est pas heureuse

Ååårggghhh. Jag som trodde franska skulle vara hur kul som helst har dödsångest inför varje föreläsning och jag bara hatar allt eftersom jag glömt allt

Tack vare Yelle vet jag att åtminstone att ordet film är maskulint.

Je veux te voir dans un film pornographie

Yelle - Je veux te voir

08.04.2013 kl. 21:05

Söndag

Igår var det lite fördömande blickar, sangria och räp med det sämsta PA någonsin på Pacifico. Det tog riktigt ont i själen, så dåligt var det. Men Sairas T:s spelning var bra om man inte tänker på ljudet. Dock svårt att ge någon utförligare dom eftersom ljudet sänkte nivån på spelningen ganska rejält.

Frustrerande att det mesta kretsar kring drama och att alla går på tårna och att vuxna människor beter sig som de är 14. Klockan ett hem, överraskande nog med en spårvagn.

Idag var det tidig morgon med Joy Division och sedan loppis i Sörnäs. Kallio-liike är duktiga.

Hittade skor i min storlek och måste köpa dem även om de var vita och ljusröda. Är så avundsjuk på människor som har vanlig skostorlek, och inte just lite mindre. Det är sjukt jobbigt.

Köpte också tre skivor, Hot Chips Over and Over på vinyl (typ en av de bästa låtarna någonsin), Pets on Prozacs EP (New Judas första cd-release!) och Be Your Own Pets första album (det är inte ofta man stöter på dem här i Finland, synd). Ekonomin tillåter inte hemskt många skivköp i skivbutikerna, bra att det finns dumma människor som säljer bra musik.

Människorna stressade mig nu liksom igår, men jag lugnade ner mig då jag gick hem genom Sörnäs industriområde. Jag älskar känslan, estetiken och det karga i industriområden. Jag trivs.

Joy Division - Incubation

07.04.2013 kl. 15:08

Det är mörkt och kallt här hos mig

Dricker överblivet vin och lyssnar på Den Svenska Björnstammen på alldeles för hög volym för en måndag, på grund av mina låsta öron på grund av öroninflammationen på grund av flunsan. Vågar ta ett par danssteg, men inte mer, eftersom jag är för självmedveten. Känner mig inte bekväm. Men ska trotsa min bekvämlighet. Om man ska leva ska man våga göra det utanför sin bekvämlighetszon. Min zon är minimal.

Känns som känslor och panik har tagit över i mitt liv
Känns som ivern och ses har gjort mig vansinnig

Känns som ingenting finns kvar av allting jag en gång var
rädd att inte räcka till och bli ensam kvar

Den Svenska Björnstammen - Mörkt kallt ljus

01.04.2013 kl. 22:01

If you're gonna try and walk on water, make sure you wear your comfortable shoes

My mother is worried I have mental problems. I found a book about teenage paranoid delusions during a routine search of my parents' bedroom.

Alex Turner - Piledriver Waltz

31.03.2013 kl. 17:45

Amorion

30.03.2013 kl. 16:44

Långfredag

Fredag hemma hos föräldrarna. Flunssa. Hela påsken hemma hos föräldrarna. Ont i halsen. Tankar om att amputera halsen så man blir kvitt smärtan. Billig påskchoko. Äcklig påskmust. Bra musik.

29.03.2013 kl. 21:16

Lik går i butik

Jag tror jag aldrig varit så flegmatisk i en matbutik som tidigare idag. Normalt får jag raivare på alla kärringar som täpper till hela butiken med deras helvetes matvagnar. Nu hade febern tagit alla mina krafter och jag gick omkring i butiken som ett vandrande lik. Jag tror jag till och med kunde ha gått till Lidl, helvetet på jorden, utan att få vredesutbrott på någon vid mjölkhyllan.

Kanske jag borde vara sjuk hela tiden, så jag inte jämt skulle hata alla och allt?

 

Tumblr.

Det blev också premiär för min vårjacka. Inte för att det var så många plusgrader, utan för att jag innan butiksresan druckit Finrexin och svettades som en gris.

The Clash - Lost In The Supermarket

28.03.2013 kl. 15:49

37,1

Ont i halsen. Ont i huvudet. Ont i armlederna. Ont i själen. Ont i höftena. Ont i vristerna. Ont i knäna. Ont i ryggen. Ont i öronen.

I think that death is near

Pintandwefall - Still Can Folk

27.03.2013 kl. 14:23
22 år. Studerande. Musikknarkare.

Senaste kommentarer

05.12, 22:23Dagens stulna lista av Daniel
15.11, 23:04Där piller bringar glädje av luna
11.08, 23:14Positivus festival 2013 av P Å L