Bust-Out Brigade

Om jag skulle ha 60 euro extra och en passande kropp skulle jag köpa denna:


Etsy.

Känner ett enormt ha-begär.

The Go! Team - Bust-Out Brigade
16.01.2013 kl. 22:43

I Think I Like It

Två saker jag gillar för tillfället:

French Films nya album är ute i april.Min hajtröja som Hanna och Val Chillmer hämtade från Amsterdam.Fake Blood - I Think I Like It
16.01.2013 kl. 14:38

No More Runnin


Kommer att gå i typ konkurs på grund av biljettpriset (50e WTF). Funderade på att finansiera biljetten genom att sälja reve på Piritori men jag tror inte jag duger för spurguna. Får väl hitta på nåt annat, till exempel drogförsäjlning. Eller studielån. Eller ett riktigt jobb.

Animal Collective - No More Runnin
14.01.2013 kl. 19:20

Home AloneDrog iväg till en ganska öde bibba klockan tio (fick just höra att folk gick och lägga sig när jag steg upp). Har aldrig sett så få människor där (fast i och för sig har jag aldrig varit där så tidigt förut). Drygt fem timmar senare hade jag åstadkommit lite under fem sidor bokanalys. Det gick mycket smärtfritt även om den text jag åstadkommit är ganska kakka, men å andra sidan är de flesta bokanalyserna pretentiös ripuli så kanske det är okej. Lite filande ännu i morgon och så är allt färdigt. På måndag ska jag ännu skriva föreläsningsdagbok. Och på tisdag är det igen dags för en ny uppgift. Och efter det blir det säkert ännu en uppgift. Och efter det säkert ännu en. Och efter det blir det produktionsvecka, är superpepp men samtidigt vettskrämd.


Nu efter en kylig och mörk powerwalk tänkte jag checka ut från omvärlden en stund. Minimalt med facebook och annan kommunikation, lite cokis light och mycket tv-serier. Sparar allt städande jag planerat till nästa veckoslut.

12.01.2013 kl. 19:49

Tell me doctor, where are we going this time

Idag besökte jag Kino Adams för första gången och såg Back to the Future, en av de bästa filmerna någonsin. Har sett hela trilogin otaliga gånger men blir alltid lika överraskad av hur fenomenala de är. Hört i salongen: "Siis vittu kui hyvä leffa voi olla".

Tumblr.

Tumblr.

Sedan bar det av till Lucky Nine. De andra drack öl medan jag åt jordnötter. Traskade ganska snabbt hem längs en kylig Sturegata. Kvällspromenader är något jag borde idka oftare.Någon hade tappat sin enkvällsgrej på nyårsnatten. Nu vill hon återfinna honom. Trots all cynism och pessimism som bor inom mig hoppas jag de hittar varandra igen.

12.01.2013 kl. 00:16

Black Panther

Istället för att läsa en roman för en bokanalys sitter jag och drömmer om våren. Då ska jag nämligen inviga min nyinköpta silkesbomber från Indian Summer. Gick och dreglade över bomberjackorna redan på hösten och nu bestämde jag för att slå till, med 50% rabatt.

Med jämna mellanrum bestämmer jag mig för att bara köpa mörka kläder och den svarta jackan är ett steg i rätt riktning. Men jag slår vad om att jag om par veckor bestämmer mig för att klä mig mer färggrannt. Så där som varenda jävla gång jag inleder en svart period.Märkte nyss att man får 10% rabatt med ett studiekort på IS. Det blir väl att hålla sig borta från Berggatan, annars blir jag pank. Andra butiker ska jag också hålla avstånd till. Men en farkkuväst måste jag ännu få tag på. Och en svart kjol. Och en svart kofta.

Crystal Castles - Black Panther
11.01.2013 kl. 13:04

I threw a wish in the well

Varför är det så svårt att få tag på Call Me Maybe på vinyl? Borde vara en obligatorisk del i varje dj-spelning i hela världen.


Tumblr.
10.01.2013 kl. 00:17

Time may change me

Bowie och ögonblicket då jag sa att min famn inte längre är hans.

David Bowie - Changes
09.01.2013 kl. 19:02

Que Veux-Tu

Skolan började. Likaså skolångesten. Satt i ett klassrum jag senast har suttit i i november. Då var jag stupfull (det var sits). Nu höll jag en urusel presentation. Stressar och har ångest inför kommande strapatser.

Anmälde mig till två tenter och en franskakurs.

Äntligen får jag fortsätta med franskan även om jag är livrädd för att tala franska med någon främling. Jag måste lära mig att inte skämmas så mycket. Jag är världsbäst på att hitta på orsaker varför det är okej att någon får de resultat de får men om jag skulle prestera samma som hen är jag riktigt usel. Det ska jag öva på i vår. Förutom franska då. Lever i hoppet om att de övriga har språkkunskaper som är typiska för finnar (=inga) och jag blir klassens primus.

Tenterna ska handla om klass respektive välvärd och välmående. Ser framemot dem så där i smyg, men samtidigt gråter jag över mängden sidor som ska läsas i vår.

Weheartit.

Har fått höra om veckoslutets många äventyr. Medan jag sussade gott (somnade klockan 22) hade folk hånglat, dansat, hånglat lite mer, ringt fyllesamtal, bråkat, kännt på bröst och varit på jatkon. Känner mig nöjd över att inte deltagit i aktiviteterna (fick istället vara mottagare av ett fyllesamtal klockan sju på morgonen). Diskogolven har varit lite trista på sistone men efter en liten paus kommer jag igen att virvla omkring på dem med ett leende. Hoppas jag.

Ser redan framemot nästa veckoslut då jag på grund av (läs: tack vare) tipaton igen måst (läs: får) vara hemma. Har planerat in badrumsstädning, kylskåpstvätt och bibbahäng med bokanalys. Tjuvstartade redan lite i badrummet. Har alltför mycket kvar av boken jag ska analysera.

07.01.2013 kl. 22:36

Ingen kommer undan

Trots Ladis 90-talskväll och faktumet att typ hälften av hela världen är på väg ut stannar jag hemma ikväll och firar tipaton tillsammans med skolböcker. Tipaton började bra igår med ett besök till Navy Jerry's, hups.Kändes aningen patetiskt att meddela att jag inte kommer och dansar ikväll utan istället förbereder en presentation om indelning av tidningarnas layout i olika perioder. Måste också börja på romanen jag ska skrapa ihop en analys av. Wohoo, spännizz. Tröstar mig med Veronica Maggio.

 Veronica Maggio - Ingen kommer undan (inte ens i Sverige)
05.01.2013 kl. 20:33

Better than all the rest

Okej, efter en ordentlig funderare har jag kommit fram till att dessa skivor är kanske de fem bästa som kommit ut 2012 (i alfabetisk ordning)(antagligen glömmer jag något mästerverk eftersom jag börjat lida av typ demens).
03.01.2013 kl. 12:58

So this is the new year? I don't feel any differentVi drack bål och rommikola och jag försökte hänga med i fotbollskillarnas snack och skämt. Vi spelade Crash Team Racing och killarna spelade FIFA medan jag inte orkade titta på. Vi slirade ner för backen för att titta på raketerna och ge nyårspussar och dricka skumppa ur flaskan. Vi skrattade åt nyssfyllda och alldeles för fulla 18-åringar. Vi rökte alldeles för många cigaretter. Vi fick och gav komplimanger. Vi hade stirrningstävling och dansade till Flytta på dej tills vi var anfådda och kände en enorm glädje och vi glömde vardagen som väntade bakom hörnet. Vi hade djupa och mindre djupa diskussioner. Vi pratade om sätt att dricka Contreau på. Vi sjöng Scummy Man för full hals klockan fem på morgonen. Vi ramlade i säng flera timmar senare, fällde ett par tårar och tvingades börja göra tunga beslut men allt blir nog kanske bra igen, någon gång.

Death Cab For Cutie - The New Year
01.01.2013 kl. 23:00

White Knight Two


Tog med min studentmössa som varit hos föräldrarna och väl hemma var jag tvungen att sätta den på huvudet för idag är det EXAKT FYRA MÅNADER TILL VAPPEN och då ska jag dricka massor skumppa och sväva omkring i Helsingfors och efter vappen börjar våren och efter våren börjar sommaren och då ska jag sitta vid stranden och läsa böcker och njuta av solskenet och dricka pussilonkero och sitta i Leninparken och gå på Borgbackens toalett full och gå barfota och svettas i sommarhelsingfors som jag älskar och aldrig får nog av.

Surkin - White Knight Two
30.12.2012 kl. 23:51

But I'm not just being blue

Fyndade inte så hemskt mycket på rean, men vad gör det eftersom jag åtminstone fyndade skjortan med stort S som jag dreglat över hela hösten.Ser framemot att fladdra omkring på dansgolven med denna ljuvliga skapelse.

Peter, Bjorn and John - Blue Period Picasso
29.12.2012 kl. 22:19

Ai ketä sä oot? Mercedes Benzo

Igen är det dags för en kvinnlig räppäre att entra scen. Den här gången är det Pyhimys skyddsling Linda-Maria. Det har varit en liten hajp kring henne en tid redan, antagligen tack vare just Pyhimys. Till exempel skrev Basso en juttu om henne (Basso 4/2011) utan att hon hade släppt en enda låt och det har också gjorts en minidokumentär om henne. Men så är hon kanske inte den traditionellaste rapparen.Personal Raineri är ju en helt kul låt och Linda-Maria har ganska roliga läppän om sitt urspung och kultur, men hon kunde ännu kanske utveckla sitt flow. Det har hon dock tid för, tjejen är bara 18 år för tillfället. Jag väntar definitivt på hennes nästa låtar, har blviit lite hooked på Personal Raineri.

Det är synd att många kvinnliga rappare får rappa till mer rn'b än hiphop. Så är fallet även nu. Personal Raineri skulle ha kunnat bli en riktigt bra låt om den fått lite mer hiphop-attityd bakom sig. Nu är beaten ganska radiovänlig, och den kunde till och med vara Rähinäs låt. Jag bara väntade på att Linda-Maria skulle riva av sina kläder. och stå på Onnelas golv tillsammans med Uniikki som ropar "R-r-r-rähinä!" och Sedu Koskinen som bjuder på Moët. Jag tyckte genast att beaten var väldigt dålig och passade inte alls in med temat, men kanske de ville leka med kontraster. Här lyckades det dock inte.

De flesta kvinnliga rapparnas debutlåtar handlar om att de är kvinnor och om sex. Kvinnliga och manliga rappare jämförs mycket med varandra och många klagar på att kvinnliga rappare ligger i en kategori för sig. Kanske det då kunde hjälpa att inte utryckligen kategorisera sig som en kvinnlig rappare och inte uhoo mot alla killar? Varför kan inte de kvinnliga rapparna rappa om "vanliga ämnen"? För tillfället sker inget som ser till att könen blir jämställda. Med den bakgrund Linda-Maria har (knark och kriminalitet) torde hon ha en hel del att berätta.

En intressant och ganska läsvärd diskussion om ämnet pågår på Bassos forum. En intressant point som kom fram i diskussionen är att folk som tycker låten är medioker eller dålig knappast skulle ägna energi åt den om det skulle vara en manlig rappares låt.

Problemet är att det inte finns många kvinnliga rappare som vågat ge sig till känna för en större publik. De som vågat har fått ta en hel del skit. Det får många nybörjare att bara slänga sina texter i skrivbordslådan. Hur man borde åtgärda detta vet jag inte. Fler Bass Camps? Där började även Linda-Marias karriär. Diskriminerig har pågått i alla genrer, men börjar så småningom avta, förutom i rappen.

Diskussionen om rap och kön kommer tyvärr att fortsätta ännu länge, men kanske det kommer en dag då man kallar alla rappare för rappare, oberoende av kön.
29.12.2012 kl. 16:07
22 år. Studerande. Musikknarkare.

Senaste kommentarer

05.12, 22:23Dagens stulna lista av Daniel
15.11, 23:04Där piller bringar glädje av luna
11.08, 23:14Positivus festival 2013 av P Å L